Szubjektív London Blog

Féléves londoni kiküldetésem részletei, hányattatásaim, és más szubjektív infók - Vakulya Norbert tollából.

Friss topikok

  • WadEdit: Hihetetlen, de 24 ev utan meglett az eddit elveszettnek hitt "A Ninja Kuldetese". Ugyanazon a Plus... (2014.02.06. 02:31) Lenyomatom a virtuális világban
  • akocsis: Most irigykedek... Te mákos!!!! Bezzeg én Angliában ragadtam... pedig kisebb távolságot kellett vo... (2010.12.18. 14:36) Home, sweet home
  • akocsis: Jah, én is ezt akartam kérdezni. Ha ilyen tempóval haladsz, péntek lesz mire odaérsz. A sok okossá... (2010.12.17. 13:48) Miert eppen Seattle?
  • LacaLacaLaca: Nálunk nagyon szép buszmegállók meg aluljárók vannak, ahol lehet szundikázni... :) Remélem nem ez ... (2010.12.12. 23:22) New York - A varos, ahol nem alszok
  • LacaLacaLaca: Nálunk nagyon szép buszmegállók meg aluljárók vannak, ahol lehet szundikázni... :) Remélem nem ez ... (2010.12.12. 23:20) Ha Mohamed nem megy a hegyhez...

Linkblog

Gorilla marketing

Akinek tetszik a blog, kockáztassa meg Horvátország Nagy Útikönyvének a beszerzését - jórészt ugyanis ugyanannak az embernek a lelkén szárad, mint aki a blogot írja.


És bár valós helyszínektől messze játszódik, és én se szerepelek benne, a humor-faktor elég erős az eddigi legjobb regényemben is.


Ha valakinek az iménti két példából nem lenne világos: nem csak blogot és programkódot írok. A legutóbbi novellám ebben a kötetben jelent meg:


További ajánlott irodalom egy másik weboldalamon...

Béla reklám

Mindettől teljesen függetlenül Béla megkért, hogy tegyem ki ide ezt a két linket:
Online Póker
Poker
Hát parancsolj, Béla, kérlek alássan.

Kumo

2009.05.22. 17:07 | winney | 1 komment

Már az Index is világgá kürtölte: Jövő héten jön a Google-gyilkos Kumo!

Egész véletlenül épp a Kumon dolgozok én is... úgyhogy ez egy jó apropónak ígérkezik arra, hogy a munkámról is ejtsek néhány szót. Persze anélkül, hogy ipari titkokat kotyognék ki...
 
De kicsit korábbról kezdem, mint hogy én is belecsöppentem.
 
A Microsoft internetes keresője jó ideje a piacon van már, LiveSearch néven, és bár Európában a kutya se használja, Amerikában egy apró szeletet sikerült kihasítania magának a piaci részesedésből - sokkal inkább a MS üzleti rafinériájának, mint a LiveSearch képességeinek köszönhetően.  A Microsoft azonban többet szeretett volna, és továbbfejlesztette a keresőmotort - ebből lett a Kumo. (Bár még mindig nem biztos, hogy ez lesz a neve...)
 
Hogy milyen lett?
 
Van itt nekünk egy weboldalunk, ahol egymás mellett lehet versenyeztetni a Kumot és a Googlét; a Google egy hajszálnyival gyorsabb szerintem, és bár az esetek többségében mindketten kiköpték, amit kerestem, volt, hogy csak a Kumon találtam meg... és ez azért nem rossz. Mellesleg egész jól néz ki... szóval érdemes lesz kipróbálnotok.
 
És hogy minek jöttem ide Londonba, ha a Kumo már úgyis kész van?
 
A keresők nem csak más weboldalak listáját szokták visszaadni találat gyanánt, hanem szeretnék minél pontosabban visszaadni azt az információt, ami a felhasználót érdekli. Ha valaki az időjárásra kíváncsi, szerencsés megmondani neki, milyen lesz az idő, ahelyett, hogy mindenféle oldalakra irányítjuk. Ehhez azonban kell egy elég combos adatbázis is, meg sok okos kis program, ami ebből az adatbázisból vissza tudja adni a kívánt információt. Az adatokhoz adatszolgáltatók kellenek, akiknek mindenféle adatát (pizzériák, sporteredmények, stb) be kell lapátolni a keresőbe.
 
Ezt a lapátolást eddig leginkább az USA-ra végezték el, ám mivel a Microsoft terjeszkedő fajta, Európában is meg akarja vetni a lábát a Kumoval.
 
Európában is kellettek hát olyanok, akik tudnak lapátolni, vagy legalábbis gyorsan megtanulják. Ezért vagyok itt.
 
Hogy milyen itt, milyenek a többiek és a munkakörülmények, arról majd egy másik alkalommal...

 

Addig is, Kumora fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://sublondon.blog.hu/api/trackback/id/tr761137749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akocsis · http://akocsis.blog.hu 2009.05.25. 10:26:41

Jó lapátolást!

Szakmailag úgy egyébként élvezed a dolgot? Tanulsz sok újat?
süti beállítások módosítása